Aantal ICT-vacatures bij overheid met 48% gestegen

Het aantal ICT-vacatures bij de overheid is in een jaar tijd met 48% gestegen. Hiermee is de overheid koploper in openstaande ICT-functies. Ook kn het bedrijfsleven is de vraag naar ICT’ers gestegen. In totaal zijn er ruim 58.000 ICT-vacatures bijgekomen.

Dit meldt Binnenlands Bestuur op basis van cijfers van vacaturesite Jobfeed. Uit de cijfers blijkt ondermeer dat een ICT’er bij de overheid meer verdient dan collega’s. 80% van de ICT-ambtenaren zit in de salarisschalen 9 tot en met 12. Binnen deze salarisschalen zijn 3 tot 8% meer ICT’ers actief bij de overheid dan bij het bedrijfsleven. Bij hogere salarisschalen neemt het aantal ICT’ers echter af. Bij schaal 15 is het actuele salarisniveau van ICT-medewerkers bij het Rijk lager dan salarissen van ICT’ers in het bedrijfsleven, meldt Binnenlands Bestuur op basis van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Actiever vrouwelijke ICT’ers zoeken

Het tekort aan ICT-personeel binnen de overheid kan volgens veel recruiters worden opgelost door actiever te zoeken naar vrouwelijke ICT’ers. Door slechte vacatureteksten zouden werkgevers namelijk veel potentieel aan vrouwelijke ICT’ers laten liggen. Vooral een overdaad aan jargon, technische specificaties en angst om in een mannenwereld aan het werk te gaan zou vrouwen tegenhouden op de vacatues te solliciteren.

Monsterboard wijst er overigens op dat relatief weinig vrouwen een baan in de IT kiezen aangezien zij zouden denken dat IT te technisch voor hen is. Monsterboard spreekt dit tegen en wil met een Diversity Week zowel IT-werkgevers als vrouwen laten zien dat een baan in de IT voor vrouwen vaak dichterbij is dan gedacht.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email