ASP.NET Vacatures

Banen van april 2024 voor ASP.NET net bijgewerkt!

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

Er zijn momenteel geen vacatures.

Er zijn momenteel geen vacatures.

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

ASP staat voor Active Server Pages en is van oorsprong een Microsoft-technologie. ASP.NET (spreek uit: ASP dot NET) is de opvolger van ASP en onderdeel van het .NET (dot NET) Framework van Microsoft.

ASP.NET is een manier om op een webserver-pagina’s aan te maken met behulp van programma-code. Interessant hierbij is dat je vaste HTML-code kunt combineren met variabele inhoud die door je programma geproduceerd wordt.

Hierdoor kunnen met ASP.NET websites gemaakt worden met een dynamisch karakter. We bedoelen hiermee niet (interactieve) animaties, maar websites die aan de hand van acties van de gebruiker verschillende gegevens weergeven. Met enkele pagina’s kun je een website maken, die duizenden mogelijke resultaten kan produceren, afhankelijk van wat de bezoeker vraagt.

Bovendien kun je duizenden gebruikers laten gebruik maken van hetzelfde programma, waardoor onbegrensde mogelijkheden ontstaan.

Hoe werkt het?
Zoals een ‘gewone’ website uit HTML-bestanden bestaat, bestaat een ASP.NET-website (of ASP.NET -applicatie) uit ASP.NET-pagina’s. Een ASP.NET-pagina lijkt op HTML, maar bevat daarnaast ook scripts die op de server worden uitgevoerd voordat het resultaat naar de browser gestuurd wordt. Met die scripts kunnen bijvoorbeeld resultaten uit een database worden weergegeven.

Als een browser een HTML-bestand opvraagt, wordt de inhoud hiervan onveranderd naar de browser gestuurd. Bij ASP.NET is dat anders, daar gebeurt het volgende:

een browser vraagt een ASP.NET-bestand op;
de webserver roept ASP.NET aan;
ASP.NET leest het ASP.NET-bestand in;
ASP.NET voert de (server-)scripts in het bestand uit;
ASP.NET maakt uiteindelijk een pagina aan die nog alleen uit HTML bestaat.
Het resultaat wordt als standaard HTML naar de browser gestuurd.
De gebruiker krijgt dus niet de originele pagina, maar een nieuwe pagina, die op het moment zelf werd gemaakt.

Omdat ASP.NET als gewoon HTML-bestand naar de browser wordt gestuurd, maakt het niet uit met welke browser je het bekijkt. Dit betekent ook dat de programma-(script)-code die je schrijft veilig is, ze wordt namelijk niet meegestuurd naar de browser.