Bootstrip Vacatures

Banen van februari 2024 voor Bootstrip recent bijgewerkt!

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

Er zijn momenteel geen vacatures.

Er zijn momenteel geen vacatures.

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

Betekenis Bootstrap
Bootstrap is gratis en open source. In dit framework vind je sjablonen gebaseerd op HTML en CSS. Deze set van elementen voor HTML en CSS is vrij uitgebreid. Ze kunnen gebruikt worden voor typografie, formulieren, knoppen, navigatie en andere interfaceonderdelen. Het framework bevat ook Javascript-extensies.

Bootstrap werd bedoeld om het ontwikkelen van websites eenvoudiger te maken. Het framework werd ontwikkeld door twee ontwikkelaars van Twitter: Mark Otto en Jacob Thornton. Zij zorgden er met Bootstrap voor dat de interface van de microblogdienst op een consistente manier kon worden ontwikkeld. In het begin was het de bedoeling dat het framework enkel binnen Twitter zou worden gebruikt.

Vanaf 2011 kan iedereen het framework gebruiken en is het eenvoudig downloadbaar op Github. Behalve door Twitter wordt bootstrap nu ook gebruikt door NASA, de University of Washington, FIFA, Newsweek en VOGUE.

Compatibiliteit van Bootstrap
Het Bootstrap framework is compatibel met de browsers Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera en Safari. Verder wordt ook responsive webdesign ondersteund. Meer nog: Bootstrap wordt als front-end framework ingezet om websites en webapplicaties responsive te maken. Vaak gebeurt dit in combinatie met jQuery.

De elementen van Bootstrap
Bootstrap bestaat uit de volgende elementen: buttons, tabellen, thumbnails, labels, badges, uitklapmenu’s, navigatie-elementen, navigatiebalken en alerts. Verder kun je ook voortgangbalken, gegroepeerde lijsten, panelen, carrousels en standaardtekstvakken gebruiken.

Voordelen van Bootstrap:
1. Snel

Bootstrap werkt optimaal wanneer je weinig tijd hebt om een website of een app te bouwen. Je hoeft slechts een template te kiezen. Vervolgens pas je deze aan en je bent klaar.

2. Eenvoudig
Wie HTML en CSS kent, kan zo met Bootstrap aan de slag. Bovendien is je website of app meteen inzetbaar voor mobiel gebruik.

3. Geschikt voor mobiel
Bootstrap maakt gebruik van een grid lay-out. Dat is de reden waarom het framework ervoor zorgt dat websites en applicaties meteen responsief zijn.

4. Open source
De broncode van Bootstrap is gratis beschikbaar. Je bent zelf vrij om het framework aan te passen.

5. Geschikt voor verschillende browsers
Bootstrap is compatibel met verschillende browsers en kan dan ook gebruikt worden met Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera en Safari.