Clojure Programmeur

Clojure-developer

Clojure is een vrij jonge programmeertaal die enkele jaren geleden werd ontwikkeld. De programmeertaal is gebaseerd op Java en Javascript en wordt vandaag de dag gezien als een volwassen alternatief van deze populaire programmeertalen. Het betreft een zogeheten functionele general-purpose programmeertaal en een dialect van de Lisp-programmeertaal. De taal richt zich op Java Virtual Machine en de CLR.

Clojure wordt gebruikt om full stack applicaties te ontwikkelen. Dit betekent dat de programmeertaal gebruikt wordt voor de basis van een applicatie, maar ook voor het deel van de applicatie dat de gebruiker van de software uiteindelijk te zien krijgt. Beheers je deze programmeertaal, dan kun je een applicatie van A tot Z ontwikkelen.

Contactformulier Clojure

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Bekijk de openstaande vacatures voor Clojure programmeur.

    Er zijn momenteel geen vacatures.

De werkzaamheden van een Clojure-developer

Een Clojure developer houdt zich bezig met het ontwikkelen van applicaties door middel van deze relatief jonge programmeertaal. Een Clojure developer kan bij een softwarebedrijf werken en hier voor klanten applicaties ontwikkelen, maar het is ook mogelijk om een developer in te huren en voor de organisatie zelf een applicatie te laten ontwikkelen. Een groot voordeel van de programmeertaal en van het inhuren van een Clojure professional, is dat de programmeertaal een complete applicatie kan ontwikkelen en je dus slechts één goede programmeur nodig hebt voor een complete applicatie.

De belangrijkste taken van een Clojure-developer

De belangrijkste taken van een professionele Clojure developer, zijn de volgende:

  • Het ontwikkelen en onderhouden van applicaties die in de programmeertaal Clojure zijn ontwikkeld.
  • Het testen, verbeteren en implementeren van Clojure applicaties.
  • Het bijdragen aan het ontwerp en de ontwikkeling van verschillende soorten applicaties binnen de Clojure programmeertaal.

Sommige Clojure developers doen dit zelfstandig, maar er zijn ook veel Clojure professionals die in loondienst werken en op deze manier hun taken uitvoeren.

Zoekt u een specifieke programmeur voor een functie. Neem dan snel contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.