Composer Vacatures

Vacatures van februari 2024 voor Composer recent bijgewerkt!

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

Er zijn momenteel geen vacatures.

Er zijn momenteel geen vacatures.

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

WAT IS COMPOSER
Bij het ontwikkelen van een project komt de nodige programmeercode kijken. Hierbij kan je als programmeur ervoor kiezen om elke regel zelf te schrijven. Dit kost ontzettend veel tijd (en dus ook geld). Helaas ben je er dan nog niet.

Zoals vrijwel alles in de computerwereld staat PHP (de door ons meest gebruikte programmeertaal) niet stil. Vele functies worden geüpdatet of zelfs als ‘oud’ aangemerkt. Het is dus nodig om je code up to date te houden. Daarnaast moet de code regelmatig getest (bijvoorbeeld unit test) en/of uitgebreid worden. Oftewel: veel tijd en kosten.


Daarom kiezen we bij Toscani voor het gebruiken van reeds bestaande code waar mogelijk. Waarom het wiel opnieuw uitvinden? Waarom zelf al het onderhoud (met het risico op instabiliteit) uitvoeren waardoor de klant met veel hogere kosten opgezadeld wordt?

Een ‘oude’ manier is om alle libraries (dependencies/packages/classes) handmatig te downloaden en in te voegen (includen) in je code. Dit is voor kleine projectjes een prima oplossing. Maar wat als er een update is? Wat als de gedownloade library voor zichzelf nog meer libraries nodig heeft van andere partijen? Alles handmatig downloaden is een optie, maar vaak niet gewenst. Zeker in grote projecten (zoals DataDashboard) kunnen er tientallen libraries aanwezig zijn. Daarom gebruiken we bij Toscani…

Composer is een ‘dependency manager’ voor PHP. Kort gezegd: Composer beheert je libraries, is te krijgen voor Windows & Linux, en kun je vinden op getcomposer.org. Nadat Composer geïnstalleerd is, kan je via de terminal het commando ‘composer’ gebruiken om te controleren of alles goed is gegaan.

Conclusie
Door Composer te gebruiken als dependency manager is het erg eenvoudig om gebruik te maken van externe libraries. Updaten is niet langer ‘lastig’ en tijdrovend maar is binnen enkele seconden gedaan. Zorg ervoor dat je regelmatig controleert op updates. Ook het niet opnemen van de libraries in je repository kan tijd schelen. De ‘vendor’ map van DataDashboard is ruim 100 MB…