Cordova Vacatures

Vacatures van juli 2024 voor Cordova net geupdate!

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

Er zijn momenteel geen vacatures.

Er zijn momenteel geen vacatures.

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

Apache Cordova (voorheen PhoneGap) is een framework voor de ontwikkeling van mobiele applicaties dat oorspronkelijk is gemaakt door Nitobi . Adobe Systems kocht Nitobi in 2011, hernoemde het als PhoneGap en bracht later een open source-versie uit van de software genaamd Apache Cordova. Apache Cordova maakt software programmeurs te bouwen applicaties voor mobiele apparaten met behulp van CSS3 , HTML5 en JavaScript in plaats van te vertrouwen op het platform-specifieke API’s zoals die in Android , iOS of Windows Phone. Hiermee wordt het inpakken van CSS-, HTML- en JavaScript-code mogelijk, afhankelijk van het platform van het apparaat. Het breidt de functies van HTML en JavaScript uit om met het apparaat te werken. De resulterende toepassingen zijn hybride, wat betekent dat ze geen echt native mobiele applicatie zijn (omdat alle lay-outweergave wordt gedaan via webviews in plaats van het native UI-framework van het platform) noch puur webgebaseerd (omdat het niet alleen webapps zijn, maar zijn verpakt) als apps voor distributie en hebben toegang tot native apparaat-API’s). Het mixen van native en hybride codefragmenten is mogelijk sinds versie 1.9.

De software heette voorheen alleen “PhoneGap” en vervolgens “Apache Callback”. Als open-source software staat Apache Cordova wrappers daaromheen toe, zoals Appery.io of Intel XDK.

PhoneGap is Adobe’s commerciële versie van Cordova samen met het bijbehorende ecosysteem. Veel andere tools en frameworks zijn ook gebouwd bovenop Cordova, waaronder Ionic, Monaca , TACO , Onsen UI, Visual Studio, GapDebug, App Builder, Cocoon, Framework7, Quasar Framework, Evothings Studio, NSB/AppStudio, Mobiscroll, de Intel XDK, en het Telerik-platform. Deze tools gebruiken Cordova, en niet PhoneGap voor hun kerntools.

Medewerkers aan het project Apache Cordova zijn Adobe, BlackBerry, Google, IBM, Intel, Microsoft, Mozilla en anderen

Ontwerp en redenering
De kern van Apache Cordova-applicaties gebruiken CSS3 en HTML5 voor hun weergave en JavaScript voor hun logica. HTML5 biedt toegang tot onderliggende hardware zoals de versnellingsmeter, camera en GPS . De ondersteuning van browsers voor op HTML5 gebaseerde apparaattoegang is echter niet consistent in mobiele browsers, met name in oudere versies van Android. Om deze beperkingen te omzeilen, sluit Apache Cordova de HTML5-code in een native WebView in op het apparaat, met behulp van een foreign function interface om toegang te krijgen tot de eigen bronnen ervan.

Apache Cordova kan worden uitgebreid met native plug-ins, waardoor ontwikkelaars meer functionaliteiten kunnen toevoegen die kunnen worden aangeroepen vanuit JavaScript, waardoor deze direct communiceren tussen de native laag en de HTML5-pagina. Deze plug-ins bieden toegang tot de versnellingsmeter, camera, kompas, bestandssysteem, microfoon en meer van het apparaat.

Het gebruik van op het web gebaseerde technologieën zorgt ervoor dat sommige Apache Cordova-toepassingen langzamer werken dan native applicaties met vergelijkbare functionaliteit. Adobe Systems waarschuwt dat applicaties gebouwd met Apache Cordova door Apple kunnen worden afgewezen omdat ze te traag zijn of zich niet “native” genoeg voelen (qua uiterlijk en functionaliteit in overeenstemming met wat gebruikers op het platform gewend zijn).