Cucumber Vacatures

Banen van oktober 2024 voor Cucumber zojuist geupdate!

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

Er zijn momenteel geen vacatures.

Er zijn momenteel geen vacatures.

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

Wat is Cucumber?
Cucumber is een tool die programmeurs gebruiken om verschillende soorten software te testen. Het programma werkt aan de hand van een zogenaamde BDD-programmeertaal (een afkorting voor Behavior Driven Development) en onderscheidt zich van anderen door testscripts te noteren in een natuurlijke, maar automatisch uitvoerbare taal. Cucumber kwam voor het eerst ter sprake in 2009 toen ontwikkelaar Aslak Hellesøy aankondigde de methode te ontwikkelen. De allereerste versie stamt uit 2011, hoewel de meest gebruikte variant van Cucumber in 2012 werd gelanceerd:Cucumber JVM.

Hoe is Cucumber ontstaan?
Cucumber is ontstaan aan de hand van een soort leegte die aanwezig bleek te zijn in soortgelijke Java-projecten. De hierbij horende tests, de zogenaamde J-Unit-tests, bleken bijvoorbeeld niet in staat te zijn zekerheid te ontwikkelen over zowel het technische als en functionele aspect van software. Dit zorgde ervoor dat Java-applicaties vaak nog een (te) groot aantal bugs kenden. Cucumber is derhalve een alternatief op deze niet altijd goed functionerende software testen en zodoende ook zo ingericht.

Hoe werkt Cucumber Gherkin?
De werking van Cucumber is anders dan andere geautomatiseerde tests. Dit wordt veroorzaakt door een andere programmeertaal die wordt gebruikt: Gherkin. Het bijzondere aan Gherkin is dat deze taal eigenlijk helemaal niet uitgebreid is. Sterker nog – de bijbehorende woordenschat bedraagt niet meer dan tien woorden. De simpele term ‘functionaliteit’ betekent in het Gherkins dat er een specifiek onderdeel van een bepaalde applicatie wordt getest. Daadwerkelijke opdrachten hoeven niet per se in het Gherkins worden geschreven: het is mogelijk delen uit een andere programmeertaal aan het Gherkin-concept vast te lijmen. Dit wordt ook wel de ‘glue’ genoemd.

Wat is het voordeel van Cucumber Gherkin?
Cucumber heeft als groot voordeel dat het in staat is om een structuur te ontwerpen voor verschillende uitvoerbare handelingen. Daarmee onderscheidt het zich van andere testmethodes die niet in staat zijn zowel technische als functionele aspecten te controleren. Zodoende is Cucumber, en de bijbehorende programmeertaal Gherkin, ideaal voor het opsporen van niet werkende functionaliteiten die reguliere tests, laat staan het menselijke oog, niet vinden. Een bijkomend voordeel is dat Cucumber relatief snel werkt: het maken van de zogenaamde testscripts verloopt spoedig en betrouwbaar.