Git Vacatures

Vacatures van april 2024 voor Git recent bijgewerkt!

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

Er zijn momenteel geen vacatures.

Er zijn momenteel geen vacatures.

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

Git
Git is een vrij gedistribueerd versiebeheersysteem. Het wordt ook wel een softwarebroncode-managementproject genoemd. De nadruk ligt op snelheid. Git is oorspronkelijk gemaakt door Linus Torvalds voor de ontwikkeling van de Linuxkernel.

Iedere Git-werkmap bevat de volledige repository met een compleet historisch overzicht en volledige trackingcapaciteiten. Git is niet afhankelijk van een gemeenschappelijke locatie of een centrale server zoals het Concurrent Versions System (CVS) of Subversion (SVN)

Gebruikswijze

Git verschilt enigszins van centrale versiebeheersystemen zoals Subversion (SVN). Bij centrale versiebeheersystemen worden revisies standaard geüpload naar een server wanneer een nieuwe versie ingediend wordt door een deelnemer. Bij Git daarentegen worden nieuwe versies ingediend in een lokale kopie van de opslagplaats wanneer een deelnemer aanpassingen heeft gemaakt. Op elk gewenst moment kan deze lokale opslagplaats gesynchroniseerd worden met de server. Het voordeel hiervan is dat nieuwe revisies ingediend kunnen worden, zelfs als er geen internetverbinding beschikbaar is, terwijl voor centrale versiebeheersystemen altijd een verbinding nodig is met de server.

Het nadeel hiervan is dat meerdere deelnemers op eenzelfde revisie kunnen zitten, die onderling verschillen. Twee gebruikers kunnen op hetzelfde moment hun lokale kopieën synchroniseren met de server, en aanpassingen maken. Wanneer ze dat gedaan hebben, en een of meerdere keren hun werk ingediend hebben bij hun lokale kopie, kunnen er conflicten ontstaan aangezien de gebruikers niet dezelfde aanpassingen gemaakt hebben. Een van de gebruikers zou vervolgens zijn kopie kunnen synchroniseren, stel naar revisie 15, terwijl zijn mede-deelnemer niet zo vaak een nieuwe versie ingediend heeft, en nog bij revisie 13 zit. Als die gebruiker zijn kopie synchroniseert met de server, zal hij conflicten moeten oplossen. Hiermee is echter rekening gehouden in de Git-software.