ICT Vacatures in Nijmegen

ICT Vacatures in Nijmegen

De beste ICT vacatures in Nijmegen, vind de leukste banen voor ICT Nijmegen. Vacatures | Snel een fijne vacature bij jou in de regio! augustus vacature update!

Wonen in Nijmegen

Nijmegen staat bekend om zijn groene karakter, veilige omgeving en rijke culturele scene. Bovendien is het gemakkelijk te bereiken en gastvrij te ontvangen voor haar internationale studenten.

IT banen in Nijmegen – Een groene stad

Vlakbij de Duitse grens ligt Nijmegen aan de oever van de Waal, een aftakking van de Rijn. De studenten kunnen hier genieten van de vele parken, het rivierfront en het omringende platteland voor recreatie. Nijmegen hecht veel waarde aan duurzaamheid en is onlangs uitgeroepen tot Europese Groene Hoofdstad voor 2018.

Veilig en comfortabel

Nederland is een van de veiligste landen ter wereld. In het algemeen geloven we dat de meeste van onze studenten zich veilig voelen in de stad Nijmegen. Vorig jaar vroeg de onafhankelijke Nederlandse studentenwebsite, studentenwegwijzer.nl, aan studenten om te beoordelen hoe veilig ze de stad waarin ze studeren vinden. In dit onderzoek nam Nijmegen de 1e plaats in, waarbij 60% van de respondenten de stad als “veilig” of “zeer veilig” beschouwde.

Nijmegen heeft ook een kenmerkende intieme sfeer. De lokale bevolking ziet studenten als een verrijking van hun stad en vindt ze vriendelijk en levendig. De meeste inwoners spreken vloeiend Engels en helpen studenten graag hun weg te vinden in de stad en toegang te krijgen tot diensten in de stad.

Er zijn veel gezondheids- en recreatiefaciliteiten in de stad en de universiteit kan studenten helpen om toegang te krijgen tot medische diensten. Studenten die religieus zijn, kunnen een bezoek brengen aan het campus kapelaanschapscentrum en de studentenkerk, die diensten heeft voor veel verschillende denominaties.

Culturele stad

De stad biedt veel mogelijkheden voor ontspanning en vermaak. Nijmegen is de oudste stad van Nederland en er zijn een aantal historische monumenten in de stad en vele regionale musea om de geschiedenis en cultuur van het gebied te verkennen. Het hele jaar door worden er verschillende culturele evenementen aangeboden, zoals film- en wetenschapsfeesten, markten, concerten en het jaarlijkse Vierdaagsefestival. Daarnaast zijn er veel winkels, restaurants en bars in de stad.

Rondtrekken

Nijmegen is vanuit vrijwel elke stad in Nederland met de trein bereikbaar. Het openbaar vervoer is goed bereikbaar binnen de stad en studenten kunnen de universiteit en het centrum van de stad bereiken met de bus en de trein. Net als in andere Nederlandse steden is de fiets de meest voorkomende vorm van vervoer. De vele fietspaden door de stad maken het een veilige, gezonde en makkelijke manier van reizen.