Microsoft Dynamics NAV Vacatures

Banen van februari 2024 voor Microsoft Dynamics NAV zojuist geupdate!

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

Er zijn momenteel geen vacatures.

Er zijn momenteel geen vacatures.

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

Microsoft Dynamics NAV is een Enterprise Resource Planning (ERP) -app van Microsoft . Het product maakt deel uit van de Microsoft Dynamics- familie en is bedoeld om te helpen bij financiën , productie , relatiebeheer , toeleveringsketens , analyses en elektronische handel voor kleine en middelgrote ondernemingen en lokale dochterondernemingen van grote internationale groepen. Voor modificaties van het systeem wordt de gepatenteerde programmeertaal C / AL gebruikt.

Functies
Vóór NAV 2013 gaf Microsoft Dynamics NAV beheerders de mogelijkheid om ofwel een native databaseserver of Microsoft SQL Server te gebruiken , zoals de DBMS . SQL Server is nu de exclusieve databaseoptie voor NAV. Het intrekken van de oude “native database” heeft plaatsgemaakt voor langverwachte verbeteringen bij het verminderen / elimineren van databasevergrendeling, wat kan voorkomen wanneer honderden of duizenden gebruikers dezelfde gegevens tegelijkertijd gebruiken.

Documentrapportage in NAV 2013 is gebaseerd op het RDLC 2008-formaat (RDLC 2010 in NAV 2013 R2). Rapporten worden gedeeltelijk bewerkt in de NAV Development Environment en Visual Studio. NAV 2013 R2 bevat een gratis rapporteditor. Alle rapporten worden weergegeven in schermafbeeldingen, PDF-, Word- of Excel-indelingen, afhankelijk van de gebruikersbehoeften.

NAV 2013 ondersteunt ook het OData- formaat. Met OData-ondersteuning in NAV 2013 kan Excel-pivoting nu zonder kennis worden uitgevoerd naar SQL-specificaties, beperkt tot alleen die velden die beschikbaar zijn voor RTC-weergaven.

Het uitvoeren van NAV on SQL heeft het mogelijk gemaakt om MS Excel PowerPivot te gebruiken voor toegang tot alle gegevens in NAV via SQL-login. Maar met OData-ondersteuning in NAV 2013 kan het draaien van Excel nu worden uitgevoerd zonder kennis van SQL-specifieke informatie, waardoor 100% toegang wordt verleend tot het filteren van alle gegevens in NAV, zonder beperkingen. (Versies 2009 R2 en hoger laten de standaardbeperking toe van 5.000 records die kunnen worden gewijzigd via het bewerken van een configuratiebestand.)

Met NAV 2009 heeft Microsoft een volledig nieuwe clientinterface geïntroduceerd genaamd RoleTailored Client (afgekort RTC). Met de RTC kan de NAV-ervaring door individuele gebruikers worden afgestemd op hun taakverantwoordelijkheden, via werkbalk- / menu-lay-outs, Profielen en homepages genaamd Rollen. In eenpersoonskantoren kan dit een nadeel zijn omdat gebruikers zich opnieuw moeten aanmelden, na het wijzigen van hun rol of door een andere gebruikersnaam / profiel te configureren om toegang te krijgen tot de verschillende RTC’s die ze zouden willen gebruiken. In meerpersoonskantoren kan, bij afwezigheid van een van deze opties, verwarring ontstaan ​​bij pogingen om individuen te helpen die mogelijk heel andere schermlay-outs en -instellingen hebben. Rollen worden toegewezen per gebruiker of per groep. Individuele gebruikers kunnen hun werkbalk en navigatievenster aanpassen, of beheerders kunnen de lay-outs aanpassen voor alle gebruikers in een bepaald profiel; ze kunnen vervolgens individuele aanpassingen voor gebruikers in dat profiel uitschakelen. Sommige niveaus van aanpassing zijn alleen beschikbaar via de NAV-ontwikkelingsomgeving.

De NAV-clientinterface die eerder beschikbaar was in versies 5 en ouder, werd behouden in NAV 2009, maar hernoemde de Classic Client, waardoor NAV 2009 de enige “hybride” versie werd met zowel de Classic- als de RTC-interface.

Hoewel de Classic Client zowel Native- als SQL-databases ondersteunt, heeft de RoleTailored-client een SQL-database nodig. Bovendien worden aanmeldingen van SQL-databases niet ondersteund met de RoleTailored-client.

In oktober 2012 heeft Microsoft NAV 2013 uitgegeven, waarmee de ondersteuning voor de Classic Client werd stopgezet. De RoleTailored-client is hernoemd tot de Windows-client. Bovendien zijn een ingebouwde webclient en SharePoint-client toegevoegd. De webclient heeft geen speciale invoegtoepassingen nodig en werkt op zowel computers als mobiele apparaten. De rapportopbouw en databasetoegang die eerder beschikbaar waren met de Classic Client is nog steeds beschikbaar en wordt gebruikt als ontwikkelingstool om het systeem door klanten en door een reseller (consultant) aan te passen.


Microsoft Dynamics NAV 2013 Webclient (Orderverwerkerrol)
Ten opzichte van de andere 3 ERP-producten van Microsoft is de sector van Dynamics NAV bedoeld voor kleine distributie- en productiebedrijven die meer willen dan “out-of-the-box” -functionaliteit. Heel weinig installaties worden “out of the box” gemaakt, aangezien alle verkopen van het product verlopen via door Microsoft goedgekeurde wederverkopers die hun hele bedrijf baseren op het aantal spreekuur dat ze kunnen toepassen op een bepaalde installatie. De oplossing heeft een standaard functieset, maar het kan ook worden gezien als een “ERP-systeemconstructieset” als u aan het einde van de installatie wilt eindigen met elk montagedeel dat zich in de doos bevond die nog steeds aan uw systeem. Een betere analogie zou zijn om het NAV-programma te zien als een 4’x8 ‘vel pegboard, met 4.600 gelijkmatig verdeelde gaten. Het wordt gebruikt om bedrijfskisten van verschillende grootte te dekken, in grootte variërend van schoenendoos, pizzadoos, knock-down meubeldoos, tot koelkast met dubbele deuren. Ongeacht het formaatvak van het onderliggende bedrijf, blijft het 4’x8 ‘vel pegboard hetzelfde. Het wordt dan de taak van de reseller om te koppelen welke pegholes nodig zijn voor het specifieke bedrijf onder de interface. Ze hebben misschien niet alle gaten nodig; Sommige bedrijfsboxen hebben minder dan 1000 links nodig, maar alle gaten blijven zichtbaar voor de eindgebruiker nadat de installatie is voltooid. De Pascal-achtige ontwikkelingstaal is gemakkelijk toegankelijk voor geschikte ontwikkelaars en is ontworpen voor het snel aanpassen van de software. vel pegboard blijft hetzelfde. Het wordt dan de taak van de reseller om te koppelen welke pegholes nodig zijn voor het specifieke bedrijf onder de interface. Ze hebben misschien niet alle gaten nodig; Sommige bedrijfsboxen hebben minder dan 1000 links nodig, maar alle gaten blijven zichtbaar voor de eindgebruiker nadat de installatie is voltooid. De Pascal-achtige ontwikkelingstaal is gemakkelijk toegankelijk voor geschikte ontwikkelaars en is ontworpen voor het snel aanpassen van de software. vel pegboard blijft hetzelfde. Het wordt dan de taak van de reseller om te koppelen welke pegholes nodig zijn voor het specifieke bedrijf onder de interface. Ze hebben misschien niet alle gaten nodig; Sommige bedrijfsboxen hebben minder dan 1000 links nodig, maar alle gaten blijven zichtbaar voor de eindgebruiker nadat de installatie is voltooid. De Pascal-achtige ontwikkelingstaal is gemakkelijk toegankelijk voor geschikte ontwikkelaars en is ontworpen voor het snel aanpassen van de software.

In het eerste kwartaal van 2014 heeft NAV 102.000 huidige klanten bereikt. Een toename van 8.000 in minder dan een jaar.

Als native international ERP is Microsoft Dynamics NAV beschikbaar met 43 officiële lokalisaties en verschillende niet-officiële (lokaal).

De NAV-oplossing voldoet ook aan IAS / IFRS.

Microsoft Dynamics NAV levert geïntegreerde functionaliteit om ondersteuning te bieden voor:

Financieel management
Voorraadketenbeheer
Manufacturing
Distributie
Beheer van klantrelaties
Verkoop en marketing
Service management
Personeelszaken
Project- en resourcemanagement
Magazijnbeheer