.net Vacatures

Banen van april 2024 voor .net zojuist geupdate!

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

Er zijn momenteel geen vacatures.

Er zijn momenteel geen vacatures.

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

.NET-developer


Een .NET-developer wordt ook wel een NET-programmeur of NET-ontwikkelaar genoemd en betreft een professional die software ontwikkelt en schrijft binnen het applicatieframework met de naam .NET (‘dot-net’). De kern van het applicatieframework .NET wordt gevormd door de zogeheten Common Language Infrastructure (CLI), ofwel een open specificatie die ervoor zorgt dat diverse programmeertalen te gebruiken zijn op verschillende platformen. Een groot voordeel van het framework, is dat de programmeertalen niet voor de diverse platformen herschreven hoeven te worden.

De programmeertaal .NET is ontwikkeld in samenwerking met HP en Intel en is gebaseerd op de programmeertaal Java, die al vele jaren gebruikt wordt om applicaties te bouwen. De programmeertaal combineert de voordelen van Java met het feit dat de programmeertaal erg flexibel is en hierdoor is de taal erg populair voor diverse softwaretoepassingen.

De werkzaamheden van een .NET-developer


.NET-developers zijn dagelijks bezig met het programmeren, het ontwerpen en het testen van software binnen het framework van de programmeertaal .NET. Dit doen zij door applicaties te programmeren in een specifieke taal in het framework, zoals ASP.NET of Visual Basic.NET en deze taal vervolgens om te zetten in een tussentaal (Common Intermediate Language). Een bepaald systeem verwerkt de tussentaal vervolgens weer, zodat de geschreven programmatuur aangepast is voor de omgeving waar de programmatuur voor ontworpen is. Op deze manier ontstaat er een verzameling faciliteiten, die onafhankelijk is van de diverse datatypes en besturingssystemen die gebruikt zijn bij het programmeren van de software.

De belangrijkste taken van een .NET-developer


De belangrijkste taken van een professionele .NET-developer, zijn de volgende:
Het ontwikkelen en onderhouden van websites, webapplicaties en andere toepassingen in de .NET-omgeving.

  • Het testen, verbeteren en implementeren van .NET-applicaties.
  • Het vertalen van technische specificaties in duidelijke programmatuur binnen het .NET-framework.
  • Het bijdragen aan het ontwerp en de ontwikkeling van verschillende soorten technologieën.


De meeste .NET-developers werken voor softwarebedrijven en andere organisaties die gebruik maken van de .NET-programmatuur om applicaties te ontwikkelen.