Oracle Vacatures

Banen van april 2024 voor Oracle zojuist bijgewerkt!

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

Er zijn momenteel geen vacatures.

Er zijn momenteel geen vacatures.

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie


Wat is een Oracle developer?
Een Oracle developer (ook wel Oracle-programmeur of Oracle-ontwikkelaar) is iemand die binnen een organisatie verantwoordelijk is voor het ontwerp en beheer van Oracle-toepassingen.

Wat is Oracle?
Oracle verwijst naar Oracle Database, een databasemanagementsysteem van het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle Corporation. Dit is een relationele database die gebruikmaakt van de programmeertaal SQL (Structured Query Language). Simpel gesteld bestaat een Oracle-databases uit een verzameling fysieke bestanden, die worden opgeslagen in blokken (of groepen van blokken). De blokken behoren weer tot grotere eenheden als extents en segmenten. De data wordt opgeslagen door middel van filesystemen op de databaseserver. Ook is het mogelijk bestanden op te slaan op door Oracle zelf beheerde schijven, hetgeen Automatic Storage Management (ASM) wordt genoemd. Daarnaast kan de fysieke bestandsnaam tegenwoordig ook achterwege gelaten worden, aangezien Oracle in staat is om automatisch een naam te genereren. Bestanden die op deze wijze worden opgeslagen, noemt men Oracle Managed Files (OMF).

Oracle heeft eigen set van bedrijfstoepassingen ontworpen, waarmee verschillende processen binnen een organisatie kunnen worden geregeld. Enkele veelgebruikte toepassingen van Oracle E-Business Suite zijn:

Asset Lifecycle Management (ALM)
Customer Relationship Management (CRM)
Enterprise Resource Planning (ERP)
Supply Chain Management (SCM)
Product Lifecycle Management (PLM)

Wat doet een Oracle developer?
Oracle developers houden zich over het algemeen bezig met de volgende zaken:

Ontwerpen, beheren en uitbouwen van Oracle-applicaties
Ondersteunen van gebruikers van de toepassingen
Verrichten van preventief en correctief onderhoud aan applicaties
Doorvoeren van wijzigingen
Monitoren van de interfaces binnen Oracle
Omzetten van functionele ontwerpen in technische oplossingen
Ontwikkelen van maatoplossingen voor opdrachtgevers
Uitvoeren van tests en probleemanalyses
Verzorgen van documentatie op het gebied van aangepaste of nieuwe programmatuur
Belangrijke onderwerpen: functieomschrijving Oracle developer, functie-eisen Oracle developer, functieprofiel Oracle developer, taken van een Oracle developer, verantwoordelijkheden Oracle developer, wat doet een Oracle developer, wat is een Oracle developer, werken als Oracle developer, werkzaamheden Oracle developer.

Waar werken Oracle developers?
Oracle developers kunnen werkzaam zijn bij organisaties in zeer uiteenlopende branches. Vanwege de brede toepasbaarheid van de Oracle-systemen in bijvoorbeeld human resources, customer relationship en supply chain management zijn Oracle developers te vinden in allerlei bedrijven en op allerlei afdelingen. Tijdens hun werkzaamheden hebben Oracle developers te maken met bijvoorbeeld functioneel ontwerpers, CIO’s, Java developers, software architecten, supply chain managers en HR-managers.