SAP Vacatures

Banen van februari 2024 voor SAP net bijgewerkt!

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

Er zijn momenteel geen vacatures.

Er zijn momenteel geen vacatures.

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

Wat is SAP?

De vraag ’Wat is SAP?’ kan op vele manieren beantwoord worden. Bijvoorbeeld: SAP (Systems, Applications and Products for data processing) is een Duits bedrijf gespecialiseerd in het leveren van standaardsoftware. Of: SAP is geïntegreerde software die ingezet kan worden om de werkzaamheden binnen een bedrijf te optimaliseren en standaardiseren. Iemand die voor het eerst in aanraking komt met een SAP-oplossing vindt het vaak een zeer ingewikkelde en verwarrende wereld. Capgemini Academy informeert u graag over wat SAP precies is, en wat voor softwarepakketten dit bedrijf levert.

Door SAP geleverde software
Het aantal door SAP geleverde softwarepakketten of -oplossingen is inmiddels zo groot dat het ondoenlijk is om op al deze pakketten in te gaan. Grofweg kan onderscheid gemaakt worden in oplossingen geleverd voor het midden- en kleinbedrijf zoals SAP Business One en standaardoplossingen geleverd voor grote nationale en internationale bedrijven: de SAP Business Suite.

Verder wordt er ook vaak gesproken over SAP NetWeaver. SAP NetWeaver is het technische platform om de oplossingen in de SAP Business Suite te ondersteunen. Daarnaast zijn er specifiek op bedrijfstakgerichte SAP-oplossingen. Hieronder wordt in het kort ingegaan op de SAP Business Suite en SAP NetWeaver.

SAP Business Suite
De SAP Business Suite is de overkoepelde term van SAP voor de aangeboden standaardoplossingen. De volgende oplossingen maken deel uit van de SAP Business Suite: ERP (Enterprise Resource Planning), CRM (Customer Relationship Management), SRM (Supplier Relationship Management), SCM (Supply Chain Management) en PLM (Product Lifecycle Management). Het grootste standaardpakket binnen deze suite is SAP ECC (ERP Central Component).

SAP NetWeaver
SAP NetWeaver is het geïntegreerde technologieplatform van SAP. Het is als zodanig het technisch fundament voor alle SAP-applicaties. De gezamenlijke componenten van SAP NetWeaver bieden u een IT-omgeving die het mogelijk maakt om uw IT-oplossingen een groter bereik te geven en om uw organisatie snel aan te passen aan veranderende processen en consumptiepatronen.

Een voorbeeld van een “Tool” dat een onderdeel is van SAP NetWeaver is SAP BW. Maar ook de Portal maakt hier deel van uit.

Opleidingen in SAP
De SAP ERP Started opleidingen geven u een dieper inzicht in het SAP-softwarelandschap. De SAP ERP Acquainted opleidingen leren u in SAP ECC de functionele processen aan de eindgebruikerkant van SAP te begrijpen, en om hiermee te leren werken.