Waarom IT innoveren van belang is in de digitale wereld voor meer succes!

Waarom innoveren van belang is in de digitale wereld voor meer succes!

Innoveren is natuurlijk van groot belang om de wereld beter te maken. Ook in de digitale en de IT wereld is het essentieel om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Innovatie is de basis voor het succes van morgen. Het zorgt ervoor, dat een bedrijf zich kan onderscheiden en mogelijk zelfs het gouden ei kan uitvinden. Het gouden ei om de nieuwe Facebook, LinkedIn, SAP of andere IT ontwikkelaar te worden. Het is nog niet bekend wat morgen allemaal biedt!

De universiteit van Harvard onderzocht het!

Wat is de connectie tussen de winst van een bedrijf en de drang om digitaal te innoveren? Op de universiteit van Harvard heeft men het onderzocht. Het was een onderzoek in acht landen over de hele wereld en bij 1700 bedrijven. Men keek hier ook naar de diversiteit van de managementfuncties op het gebied van leeftijd, geslacht, culturele achtergrond en opleidingen. Bedrijven waar men een zeer divers managementteam had waren zeer innovatief. Vervolgens ontdekte men ook dat de meest diverse ondernemingen het meest innovatief waren en het meest winstgevend.  Diversiteit zorgt voor innovatie. Innovatie zorgt voor meer winst. Interessant!?

De belangrijkste conclusie

We hebben zojuist de belangrijkste conclusie al prijsgegeven. De winstgevendheid en innovatie hangen nauw samen met de diversiteit van een bedrijf op het gebied van personeel. De diversiteit op het gebied van werken in andere sectoren, het geslacht en de nationaliteit waren de belangrijkste drijfveren voor een betere innovatiekracht. Hoe hoger de innovatiedrang was, hoe hoger de winst was voor een onderneming. Innoveren is dus een krachtige bron om de winst te verbeteren voor een onderneming. Een van de basisfactoren hiervoor is een divers managementteam met ervaringen buiten de eigen sector. Vooral op het gebied van IT en digitale innovatie zijn er volop mogelijkheden.

Inventief zijn!

Het is belangrijk om te blijven innoveren om de concurrentie voor te zijn. Het is belangrijk om met de hulp van IT en digitaliseren processen, diensten en producten efficiënter te maken. Vaak is het wiel nog niet uitgevonden en moet men dit zelf doen. Het is echter niet meer zo complex om nieuwe tools en software zelf te ontwikkelen.

Wanneer een bedrijf dit goed in de vingers heeft en een team heeft om hier snel op in te spelen is het mogelijk om grote stappen te maken. Grote stappen naar een meer succesvol bedrijf.

Jouw business?

Het is belangrijk om een digitale strategie te ontwikkelen. Het investeren in digitaal innoveren betaald zich terug. Vooral door te zorgen voor een divers team van mensen uit meerdere culturen, leeftijden en sectoren ontstaat er een goede mix en kweekvijver voor digitale innovatie. Het is belangrijk om je op de lange termijn te focussen door een divers management team op te bouwen en hier continu aan te werken.

Bouw een team, gebruik de mogelijkheden van vandaag de dag op het gebied van IT en mix het samen om voor jouw bedrijf nieuwe digitale sprongen te maken.

 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email