Webservices Vacatures

Banen van februari 2024 voor Webservices net geupdate!

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

Er zijn momenteel geen vacatures.

Er zijn momenteel geen vacatures.

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

Webservices

Een term welke voor veel zaken gebruikt kan worden is webservices. Het is een term welke bijzonder breed is. Het kan hier gaan om het maken van een website, webhosting, maar ook tal van applicaties welke online werken. Het gaat hier dan om SAAS oplossingen (software as a service). Leveranciers van de webservices staan bekend als application service providers. Het kan gaan om services op het gebied van klant relatie management (CRM) tot kleinere en meer specifieke oplossingen. Denk hierbij aan het inrichten en bijhouden van een voorraad, personeelsmanagement, extra beveiliging en andere diensten. Het is een trend om webservices af te nemen in plaats van om een eigen software aan te schaffen. Het is goedkoper en wordt vaak als een geheel beheerd. Door maandelijkse betaaltermijnen is het ook nog eens een stuk gezonder voor de cashflow van een onderneming.

Bij webservices is het niet nodig om gebruik te maken van een centrale server. Het gaat hier om een peer to peer gebruiksregeling. Wanneer de webservices goed zijn ingericht kunnen ze ook communiceren en gegevens uitwisselen met andere programma’s. Zo worden ze nog waardevoller en kunnen ze meer waarde toevoegen. De trend is ook, dat oude communicatie standaards vervangen zullen worden door webservices. Hierdoor wordt het gemakkelijker om ze te beheren. Gegevens delen vanuit een centrale database zal de standaard worden voor de toekomst.

Waar moeten we op letten?

Het is belangrijk om een stabiele internetverbinding te hebben. Een verbinding met een hoge bandbreedte. Ten alle tijden zal het systeem de gegevens moeten kunnen uitwisselen via het internet. Wanneer dit niet mogelijk is dan ligt het hele systeem plat. Het is dus zo, dat men ook afhankelijk wordt van faciliteiten buiten het eigen bedrijf. Hier verwachten we in Nederland echter weinig tot geen problemen mee. Het zal de prestaties niet negatief of slecht beïnvloeden is onze mening.

Decentralisatie voor groei!

Wat we eigenlijk zien is dat steeds meer bedrijven kiezen voor het decentraliseren van het managen van hun gegevens. Het komt vooral, doordat de meeste ontwikkelaars kiezen voor een model waarbij men zelf kan zorgen voor een optimaal werkend programma. Dit kunnen ze doen door het programma centraal te installeren op hun servers in plaats van op de servers van hun klanten. Een maandelijkse fee betekent een stabielere vorm van inkomsten. Er zijn voordelen voor de makers van de software.

De risico’s

Het grootste risico voor de bedrijven en organisaties is natuurlijk, dat hun gegevens en de data van hun klanten en bedrijf overal terecht kunnen komen. Het is belangrijk om hier een goed toezicht op te hebben. Het is belangrijk om te weten wie welke informatie waar krijgt en wat men hiermee kan doen. Door hier toezicht op te houden is het mogelijk om te zorgen voor een optimale veiligheid. Ook is het belangrijk om niet alle informatie met alle webservices te delen. Deel alleen wat nodig is en zorg dat alle informatie centraal weer terugkomt.

De voordelen voor de gebruiker

Er zijn volop voordelen voor de eindgebruiker. Zo is het gemakkelijker voor hun om snel een programma te gaan gebruiken. Het is niet nodig om een hoge investering te maken in de software, aangezien je bij webservices vaak een maandelijks bedrag betaalt. Wil je switchen dan kan dit vaak ook snel. Het is een groot voordeel voor de ondernemer en de organisatie. Ook is het prettig om geen grote investering in de software te hoeven doen, te kijken of er voldoende capaciteit is op de server en of het wel werkt met het systeem. De moderne technieken maken het mogelijk om het allemaal extern te doen. Een grote plus.