Zend Vacatures

Vacatures van mei 2024 voor Zend recent geupdate!

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

Er zijn momenteel geen vacatures.

Er zijn momenteel geen vacatures.

Filters
Kennis
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Werkniveau
Communicatie

Vacatures

Kennis
Locatie
Vakgebied
Denkniveau
Dienstverband
Eerkniveau
Communicatie

Zend Framework

Zend Framework is een raamwerk van functionaliteiten voor de programmeertaal PHP. Zend Framework werkt volgens het MVC model, zodat de gehele webapplicatie op Zend gebaseerd kan worden. De componenten van het Zend Framework kunnen echter ook onafhankelijk van elkaar gebruikt worden. Componenten zoals Zend_Mail waarmee men mail kan sturen, of Zend_Auth waarmee men de beschikking krijgt over functionaliteiten met betrekking tot gebruikersrechten.

Hoe is Zend Framework ontstaan?

Zend Framework is een product van het bedrijf Zend Technologies. Zend Technologies heeft niet alleen het framework, maar ook de meest recente PHP engine ontwikkeld. Zij gebruikten als basis de PHP 3 engine, welke oorspronkelijk is geschreven door Rasmus Lerdorf, en hebben deze helemaal opnieuw geschreven. Het resultaat was de Zend Engine. Deze engine is vervolgens als basis voor PHP 4 gebruikt.Omstreeks 2004 ontstond de behoefte om in PHP snel robuuste websites te kunnen maken. PHP moest immers ook nog blijven concurreren met andere systemen die steeds meer terrein wonnen: Java en het .NET framework van Microsoft. Wat men nodig had was een set met componenten die men gemakkelijk in websites kon gebruiken. Deze componenten moesten ook nog eens stevig doorgetest zijn, zodat ze tegemoet zouden komen aan de eisen en wensen die gelden bij productieomgevingen van grote bedrijven. In deze behoefte werd op dat moment niet echt voorzien. Daarom besloot Zend Technologies om zelf een set componenten voor PHP te bouwen, welke bovenop de standaard PHP functionaliteit kan worden gebruikt: het Zend Framework.

Is Zend Framework gemakkelijk te gebruiken in je PHP project?

Jazeker! Zend Framework wordt geleverd met een zogenaamde Autoloader klasse. Nadat deze klasse is ingeladen, krijgt de webprogrammeur toegang tot alle andere componenten van het framework. Zo kan een webprogrammeur in feite kiezen of hij het hele Zend Framework wil gebruiken, of dat hij alleen onafhankelijke componenten wil gebruiken.